Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Η Ελλάδα είναι ανοιχτή σε "ήπια" αναδιάρθρωση του χρέους, εφόσον απαιτηθεί

Η Ελλάδα είναι πρόθυμη να συζητήσει την προοπτική μιας "ήπιας αναδιάρθρωσης" του χρέους, εφόσον απαιτείται, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών την Τρίτη, αλλά τόνισε πως δεν υφίστανται συζητήσεις την παρούσα χρονική στιγμή.
"Αν είναι απαραίτητο, είμαστε φυσικά πρόθυμοι να συζητήσουμε αυτό το θέμα", δήλωσε ο Σπύρος Κουβέλης, όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα μιας "ήπιας αναδιάρθρωσης" του χρέους στην Ελλάδα.
"Αυτά είναι σενάρια που θα πρέπει να εξετάσουμε αν καταστεί ανάγκη", δήλωσε ο κ. Κουβέλης σε συνέντευξή του στο Πεκίνο. "Αλλά νομίζω πως αυτό αποτελεί ένα ευρύτερο ζήτημα για το σύνολο της ευρωζώνης που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από την ομάδα του ευρώ".
Οι παρατηρήσεις του κ. Κουβέλη ήρθαν εφόσον οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης είπαν για πρώτη φορά την Τρίτη ότι η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί να ζητήσει από τους επενδυτές να επεκτείνουν τη λήξη του μέρους του ελληνικού χρέους που έχουν υπό την κατοχή τους, είτε να συμφωνήσουν σε μια "ήπια" αναδιάρθωση, ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Αθήνα να εξυγιάνει την οικονομία της.
Ο Jean - Claude Juncker, πρόεδρος των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, δήλωσε την Τρίτη ότι το ελληνικό χρέος θα μπορούσε να υποβληθεί σε "ήπια αναδιάρθρωση".
Όταν ρωτήθηκε αν η Αθήνα σκέφτεται την ιδέα μιας "ήπιας αναδιάρθρωσης" του ελληνικού χρέους, ο κ. Κουβέλης απάντησε: "Εγώ δεν γνωρίζω να έχει γίνει καμμία τέτοια συζήτηση".

Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου