Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Αισιόδοξη έρευνα της Barclays: Η πιθανότητα μιας επικείμενης διάλυσης της ευρωζώνης έχει μειωθεί σημαντικά

Η πλειοψηφία των παγκόσμιων επενδυτών δεν βλέπουν καμία πιθανότητα για το διάλυσης της ευρωζώνης κατά το επόμενο έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία της νέας παγκόσμιας έρευνας της Barclays Capital.
Σύμφωνα με την έρευνα, το 72% του συνόλου των ερωτηθέντων επενδυτών πιστεύουν πλέον ότι καμία χώρα δεν θα φύγει από την ευρωζώνη μέσα στους επόμενους 12 μήνες, έναντι 57% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό το Σεπτέμβριο, και πολύ πάνω από το 42% που ήταν το ποσοστό αυτό τον Ιούνιο.

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ της 28ης Νοεμβρίου και της 5ης Δεκεμβρίου, σε 411 πελάτες της Barclays Capital που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεσμικών επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων των hedge funds, διαχειριστών κεφαλαίων και trading desks εταιρειών.

Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι μεταξύ εκείνων που πιστεύουν ότι θα υπάρξει κάποια διάσπαση, οι περισσότεροι θεωρούν ότι θα περιοριστεί μόνο στην έξοδο της Ελλάδας : μόνο το 6% πιστεύει ότι οποιαδήποτε άλλη χώρα θα φύγει από τη ζώνη του ευρώ το επόμενο έτος.

Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας είναι, σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία της Barclays Capital, τα πιο αισιόδοξα από τον Δεκέμβριο του 2011.



Πηγή. kerdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου