Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Απεμπλοκή της 5ης δόσης από το "πακέτο" στήριξης

Tη «φόρμουλα» προκειμένου να γίνει αποδεκτή από τους οίκους αξιολόγησης και τις αγορές η επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους της Ελλάδας αναζητούν οι υπουργοί του Eurogroup, που προέβησαν χθες σε μακρά ανταλλαγή απόψεων και έδωσαν ραντεβού την επόμενη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, όπου καλώς εχόντων των πραγμάτων θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, τρεις ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στις 23-24 Ιουνίου.

Στο επίκεντρο της χθεσινής συζήτησης βρέθηκε, όπως άλλωστε αναμενόταν, το επίμαχο θέμα της συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών στο νέο πακέτο βοήθειας.

Η Γερμανία βλέπει με ανησυχία τις απειλητικές διαθέσεις των οίκων αξιολόγησης και θεωρεί καλύτερη λύση την αποκαλούμενη Πρωτοβουλία της Βιέννης.

Η λύση αυτή προβλέπει διακράτηση των ελληνικών ομολόγων επί εθελοντικής βάσης από τους ιδιώτες πιστωτές και επαναγορά τους αμέσως μετά τη λήξη τους.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έθεσε στο τραπέζι την ανταλλαγή επί εθελοντικής βάσης των ελληνικών ομολόγων με νέους τίτλους με 7ετή διάρκεια αποπληρωμής.

Ο Γερμανός υπουργός επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να συμμετάσχει στην επιπλέον βοήθεια προς την Ελλάδα υπό τον όρο της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα.

Πηγή: www.express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου