Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012



 ΕΛΕΓΧΟΙ   ΣΕ  ΔΑΠΑΝΕΣ  ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ

          Αναλυτικούς ελέγχους ξεκινά το υπουργείο Οικονομικών για τον εντοπισμό φορολογούμενων που έχουν αποκρύψει εισοδήματα με συνέπεια οι δαπάνες τους να μην συνάδουν με τα δηλωμένα εισοδήματά τους. Το υπουργείο ζητά από τράπεζες, θεραπευτήρια, ΔΕΚΟ, ασφαλιστικές εταιρείες, ταμεία, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και εταιρείες ύδρευσης, να γνωστοποιούν τις δαπάνες των πελατών τους.
Την ίδια στιγμή, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη τα ιδιωτικά σχολεία θα πρέπει να διαβιβάζουν κάθε χρόνο έως τις 28 Οκτωβρίου στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ειδική κατάσταση με τα καταβληθέντα δίδακτρα και τις πληρωμές για όλες τις πρόσθετες παροχές που προσφέρουν στους μαθητές.
Πληροφορίες συγκεντρώνονται και για τυχόν ύπαρξη επενδυτικών χαρτοφυλακίων, αμοιβαίων κεφαλαίων, παραγώγων, ομολόγων, προϊόντων εφάπαξ καταβολής, επενδύσεων σε χρυσό ή ασήμι, θυρίδων αλλά και για την αγορά χρυσών λιρών και ράβδων χρυσού.
Όλα τα στοιχεία που θα συγκεντρώσει η ΓΓΠΣ θα αξιοποιηθούν για εκτεταμένες διασταυρώσεις επαλήθευσης στοιχείων δαπανών που δηλώνουν οι φορολογούμενοι στις φορολογικές τους δηλώσεις αλλά και για τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων από τις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.
Εν τω μεταξύ, τις επόμενες μέρες ξεκινά η αποστολή ειδοποιητηρίων της εφορίας προς 14.000 φορολογούμενους, οι οποίοι καλούνται να δικαιολογήσουν διαφορές ανάμεσα στα δηλωθέντα εισοδήματα τους και τα ποσά καταθέσεων που έβγαλαν σε τράπεζες του εξωτερικού την τελευταία διετία.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τις διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων διαπιστώθηκε ότι οι εν λόγω φορολογούμενοι διατηρούν καταθέσεις στο εξωτερικό, οι οποίες όμως δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στην εφορία τα προηγούμενα χρόνια.
Με το ειδοποιητήριο που θα λάβουν από την εφορία, καλούνται είτε να δικαιολογήσουν τις διαφορές που προκύπτουν, είτε να πληρώσουν το σχετικό φόρο (45% επί της διαφοράς).
Πηγή: Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης – Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας

                                                                                                                       GRAM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου