Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012


ΣΥΧΝΑ  ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ  ΑΠΟ  ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ  ΤΗΣ  ΑΓΟΡΑΣ  ΚΑΙ  ΤΗΣ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 
ΚΑΙ  ΟΙ  ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ  ΤΟΥΣ  ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

1.  Υπάρχει τεκμήριο αγοράς αυτοκινήτου όταν η αγορά γίνεται από Ο.Ε.;
Τεκμήριο αγοράς περιουσιακών στοιχείων ισχύει μόνο για τα φυσικά πρόσωπα. Δεν ισχύει για τα νομικά πρόσωπα. Οι εταίροι της Ο.Ε. υπόκεινται μόνο στις διατάξεις περί τεκμηρίου δαπανών διαβίωσης κατά το ποσοστό συμμετοχής του κάθε εταίρου.
 2.  Οι αποσβέσεις των παγίων περιουσιακών στοιχείων των νομικών προσώπων διενεργούνται προαιρετικά;
Η διενέργεια των τακτικών αποσβέσεων είναι υποχρεωτική για ισολογισμούς που κλείνουν οι επιχειρήσεις μετά τις 30 /12/1997.  Σε  περίπτωση  που  μια  χρονιά  δεν  διενεργηθούν  αποσβέσεις  το  ποσοστό  της  χρονιάς  αυτής  χάνεται . 
ΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ;

Οι πωλήσεις φαρμάκων προς ασφαλισμένους ασφαλιστικών ταμείων, κατά το μέρος που στη δαπάνη συμμετέχουν τα Ταμεία αποτελούν επαναλαμβανόμενες χονδρικές πωλήσεις των φαρμακείων προς αυτά. Για τις πωλήσεις αυτές συντάσσεται κατάσταση ανά ασφαλιστικό ταμείο και εκδίδεται αθεώρητο τιμολόγιο για τις πωλήσεις του μήνα, μέχρι την 15η ημέρα του επόμενου μήνα, με ημερομηνία έκδοσης την τελευταία ημέρα του μήνα που αφορά. Για το ποσό συμμετοχής του ασφαλισμένου στη δαπάνη αγοράς των φαρμάκων εκδίδεται από το φαρμακείο απόδειξη λιανικής πώλησης (Α.Λ.Π.) προς τον ασφαλισμένο…


ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ;
- Η επωνυμία μιας εταιρείας επιτρέπεται να αναγράφεται στα φορολογικά στοιχεία με ξενόγλωσσους χαρακτήρες, όταν έτσι είναι διατυπωμένη στο συστατικό της έγγραφο (καταστατικό κ.λ.π.).

ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ
Τα βιβλία δεν ακυρώνονται κατά τη διακοπή των εργασιών αλλά και σε καμία άλλη περίπτωση. Τα θεωρημένα αχρησιμοποίητα στοιχεία ακυρώνονται υποχρεωτικά κατά τη διακοπή, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων που είχαν θεωρηθεί μέχρι 31.12.96 και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, έστω και αν η έκδοσή τους μετά την 1-1-1998 λογίζεται ως έκδοση αθεώρητων.
                                                                                                                          GRAM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου