Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012


Bασικό εμπόδιο η χρηματοδότηση
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, ανέφερε πως υπάρχουν πολλοί τρόποι μείωσης του χρέους και ότι υπό προϋποθέσεις η επαναγορά ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά είναι ένας από αυτούς.
«Θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν εάν εφαρμοστούν με τέτοιο τρόπο ώστε να πετύχουν ουσιαστική μείωση» ανέφερε χαρακτηρίστηκα ο κ. Ράις.
Παράλληλα, είπε πως έχει υπάρξει πρόοδος στις συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι η συμφωνία με την τρόικα για το ελληνικό πρόγραμμα ενδέχεται να επιτευχθεί σύντομα. Ωστόσο, όπως σημείωσε, το βασικό εμπόδιο για την επίτευξη συμφωνίας είναι η χρηματοδότηση και για η διατηρησιμότητα του ελληνικού χρέους.
«Τα ζητήματα χρηματοδότησης του ελληνικού προγράμματος όσο και το θέμα της διασφάλισης της βιωσιμότητας του χρέους παραμένουν υπό συζήτηση. Η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα θα δημοσιοποιηθεί, όταν θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και όταν επέλθει συμφωνία για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού και της βιωσιμότητας του χρέους» πρόσθεσε.
GRAM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου