Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Έρχεται αλλά με καθυστέρηση το ηλεκτρονικό τιμολόγιο


"Με καθυστέρηση 10 μηνών από τις αρχικές εξαγγελίες και εν μέσω προεκλογικής περιόδου η Κυβέρνηση έβαλε μπροστά τα σχέδια για την καθιέρωση του ηλεκτρονικού τιμολογίου και των ηλεκτρονικών παραστατικών.

Προ ημερών ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση για τη μορφή που θα λάβει στην Ελλάδα το ηλεκτρονικό τιμολόγιο  ώστε να προκύψει ένα ενιαίο πρότυπο το οποίο θα ακολουθούν όλες οι επιχειρήσεις.

Η δυνατότητα χρήσης του ηλεκτρονικού τιμολογίου εκτιμάται πως θα καταστεί εφικτή σε περίπου τρεις μήνες από σήμερα για όλες τις επιχειρήσεις με την υιοθέτηση του ψηφιακού προτύπου, ωστόσο η υποχρεωτική χρήση του στο Δημόσιο εκτιμάται ότι θα καταστεί εφικτή μετά από τουλάχιστον ένα χρόνο.


Το πότε και σε ποιες εταιρείες (βιβλία, ύψος κύκλου εργασιών, όγκος τιμολογίων, κ.α) ή για ποίες δραστηριότητες θα καταστεί υποχρεωτική η έκδοση ηλεκτρονικών παραστατικών και τιμολογίων παραμένει άγνωστο.

Πρόθεση ωστόσο της Κυβέρνησης, όπως είχε ανακοινωθεί ήδη από τον περασμένο Αύγουστο, είναι να γίνει σε κάθε περίπτωση άμεσα υποχρεωτική η χρήση του ηλεκτρονικού τιμολογίου σε όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα."

Πηγή: 24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου