Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Εκτός πραγματικότητας τα περί διακοπής των διαπραγματεύσεων με την τρόικα»





Καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν τα περί διακοπής των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα.
Η διαδικασία που ακολουθείται, τόνισε, είναι εκ προοιμίου συμφωνημένη και ο 2ος κύκλος των συνομιλιών ήταν προγραμματισμένος να γίνει σε περίπου δέκα ημέρες.

Οι συνομιλίες με την τρόικα, είπε ο κ. Βενιζέλος, διεξάγονται σε φιλικό κλίμα και στόχος είναι να προστατευτεί το συμφέρον και η ελπίδα της ελληνικής οικονομίας. Η τρόικα μας δίνει την τεχνογνωσία για την επίτευξη του στόχου, σημείωσε, «πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη βαθιά ύφεση της ελληνικής οικονομίας».

Ως προτεραιότητα ο υπουργός έθεσε την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών προκειμένου να εκλείψει το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας ενώ σχετικά με την ύφεση είπε πως κινείται κοντά στο 5% κι έτσι θα πρέπει να αναθεωρηθούν και οι στόχοι.

Στο δεύτερο κύκλο των συνομιλιών, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος θα συζητηθούν οι στόχοι του προϋπολογισμού του 2012, έτος κατά το οποίο δεν μπορούμε να έχουν ανάπτυξη, είπε.

Στόχος είναι η ανάσχεση της ύφεσης, τόνισε ο υπουργός, διευκρινίζοντας πως δεν είναι αναγκαία άλλα εισπρακτικά μέτρα.

Σχετικά με την εργασιακή εφεδρεία, υπουργός προανήγγειλε πως θα επεκταθεί σε όλο το δημόσιο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου